• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

fb gothoom_2024_1

Novinky

Prvé skupiny na GOTHOOM 2019

Tak, ani sme sa nenazdali a s Gothoomom sme prišli k jeho prvému okrúhlemu jubileu. Festival je konečne po dlhej dobe pevne zakorenený pod zrúcaninou revištského hradu a neostáva nič iné, len jeho areál opäť naplniť skvelým extrémnym metalom.
Tak, začnime rovno jednou z najväčších hviezd. Príde nás navštíviť legenda, majstri zlovestného a ostrého, ale i temného a ťažkého black metalu pod vedením Lorda Ahrimana. Švédi DARK FUNERAL síce za svoju 24 ročnú kariéru vydali „len" 6 dlhohrajúcich albumov, no to nič nemení na tom, že si nimi získali mnohé duše priaznivcov, ktorí sa dočkajú ich nekompromisných temných melódií aj na našom festivale.

Dark-funera-okl-Gothoom

Je nám veľkou cťou, že budeme môcť privítať navrátilcov na scénu, švédskych VOMITORY v ich exkluzívnom slovenskom vystúpení pre rok 2019. Páni drtia, s prestávkou, svoje brutálne podanie nordického death metalu, pri ktorého formovaní sami pomáhali, už od roku 1989. Fanúšikovia špinavého kovu smrti bez príkras budu v dobrých rukách.

womitory


Ďalším severským zástupcom budú deathblackoví NECROPHOBIC, ktorí sú tu od toho istého roku ako ich krajania, no to im nebráni, aby vydávali dlhodbo kvalitné a vyrovnané albumy, rovnako ako tohtoročný mimoriadne oceňovaný zásek „Mark of the Necrogram".

necrophobic


BENIGHTED tiež začali ako blackmetalisti a keď budete dávať pozor, v ich šialenom deathgrinde stále najdete jeho stopové prvky. Ich hudba je ale omnoho odľahčenejšia a svieže dávky striedajúcich sa death metalových a grindových sálv s brilantným vokálom Juliena Truchana naživo fungujú na 110%.

benighted


Mali tu byť tento rok. Nepodarilo sa. Prídu o rok. CLOUDS nám odprezentujú svoje poňatie doom metalu, ktorý prechádza od jemných postrockových pasáží až kamsi k funeral doomu. Kapela je rozložená po celej Európe a tvoria ju členovia spolkov ako Shape of Despair či Barren Earth.

clouds


DARK FUNERAL, VOMITORY, NECROPHOBIC, BENIGHTED a CLOUDS – prvá dávka kapiel pre Gothoom 2019!

comments